Nieuws

Verslag laatste ledenvergadering

Op woensdag 19 februari 2020 waren circa 50 dorpsgenoten aanwezig bij de ledenvergadering in de kleine zaal van hotel-restaurant Thuis!

Eerst werd de stand van ‘de dossiers’ doorgenomen. De enorme overlast op het parkeerterrein bij de voetbalvelden en vooral de ‘straatraces’ op de Steenbergseweg roepen om maatregelen vanuit de (gemeentelijke) overheid. Diverse opties werden aangereikt, waaronder flitspalen. Het bestuur geeft het signaal door aan de gemeente.

Yvonne de Rooij is als beleidsmedewerker duurzaamheid werkzaam bij de gemeente Steenbergen. Tijdens haar presentatie besprak zij de bestaande mogelijkheden om hulp te krijgen bij het verduurzamen van een woning. Die presentatie kunt u HIER downloaden.

Ook vertelde Yvonne meer over het landelijke, regionale en gemeentelijke duurzaamheidsbeleid. Dat leidde tot diverse vragen. U kunt die vragen en antwoorden van Yvonne HIER downloaden.

Dorpsgenoot – en prominent lid van onze vereniging – Frans-Jan Moonen hield een interessant betoog over Energie, meer bepaald over opwekking, transport, opslag en besparing. Op zijn geheel eigen wijze wist hij het publiek te boeien met hier en daar een kwinkslag. Desgevraagd ontvingen we van hem zijn ‘korte notities’ die hij aanvankelijk voor zichzelf had genoteerd als geheugensteun. Ze bieden echter een mooi overzicht van wat er zoal is besproken. U kunt ze HIER downloaden.

Eén van de stellingen van Frans-Jan was dat het Nederlandse elektriciteitsnetwerk veel te zwak is voor het gigantische aanbod dat via zonneweides en windturbines wordt opgewekt. Twee dagen later kopte het Algemeen Dagblad: “Energienota hoger door warmtepomp en laadpaal” waarin exact hetzelfde wordt gesteld …